foto: Pixabayfoto: Pixabay

Smaczne i zdrowe – desery z kaszy jaglanej

Kasza jaglana powszechnie uważana jest za królową wśród kasz. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, ma za to dużo białka. Jako jedna z niewielu kasz ma właściwości zasadotwórcze. W dodatku idealnie nadaje się nie tylko do dań obiadowych, ale również do deserów. Przekonajcie się sami i posłuchajcie, jakie propozycje przygotowała dla Was Kasia Stankow.


foto: archiwum własne

foto: archiwum własne

Katarzyna Stankow jest doradcą żywieniowym. Wraz z rodziną mieszka w Częstochowie. Jej młodsza córeczka chorowała na białaczkę, co zainspirowało Kasię do poszukiwania przepisów nie tylko na potrawy pyszne i zdrowe, ale także możliwe do przygotowania w warunkach szpitalnych.

Dziś swoim doświadczeniem dzieli się z innymi na blogu Zdrowolandia, na oddziałach w ramach warsztatów JedzOnko oraz w audycjach w Radiu ON. Możecie również śledzić profil Zdrowolandii na Facebooku.